brugge1

Onderonsje vóór concert Boxtel

Korte geschiedenis

Oprichting

Oorspronkelijk was het koor, oprichtingdat in 1955 werd opgericht bedoeld voor Jongemannen. Zo heette het ook. Toen er niet veel later dames bij kwamen werd het omgedoopt in een jongerenkoor, wat voor die tijd ongetwijfeld juist was. In 1959 werd de naam RK Oirschots Gemengd Koor gekozen. In 1965 viel de RK er statutair af.

Activiteiten

Wie in het jubileumboekje uit 2005 de geschiedenis van OGK doorneemt, kan kennisnemen van veel activiteiten. Concerten in Oirschot en in de wijde omgeving, kerst- en paasmissen in de kerk, bij de paters en de zusters, uitvaart- en huwelijksmissen, serenades, koffieconcerten, optredens met de harmonie, serenades, openluchtspelen, musicals en cabaret.
Typisch voor de zestiger jaren zijn ongetwijfeld de concerten op de ouderavond van de RK Jonge Middenstandsvereniging en het muzikaal onthalen van Pax-Christi-gangers .

Tussen 1959 en 1971 heeft het OGK zeven keer deelgenomen aan concoursen. Op grond van het succes in 1969 mocht het de hoogste afdeling betreden.

dirigentenLedenaantal

Het aantal leden fluctueerde in de loop der jaren. Klein begonnen groeide het koor na een paar jaar uit naar 60 leden. Na een laagtepunt in de jaren '60 is het ledental al jaren stabiel: tussen de 40 en 50 dames en heren.

1995. Drie dirigenten:
v.l.n.r. Kees van Eekelen,
Maarten Koelink en
Ad van Oosterhout
.

Activiteiten nu

Hieronder vindt u een opsomming van de jongste
concerten van het koor, onder leiding van de Maarten Koelink.

Volledige lijst van concerten o.l.v. Maarten Koelink

Een respectabel aantal concerten heeft het oirschots Gemengd Koor verzorgd onder leiding van zijn dirigent Maarten Koelink.

Voor een overzicht daarvan: klik hier.